En verder…

Deze pagina biedt links naar meer informatie voor als je verder wil met sterrenkijken, zoals contact leggen met andere amateurastronomen, het kopen van een eigen telescoop, of het bijhouden van wanneer er iets leuks aan de sterrenhemel is.

Contact leggen

Astroforum is een Nederlandstalige astronomie-forum. Het bestaat al 15 jaar en je vindt hier zowel ouwe rotten als andere beginners.

Starry-night is ook een Nederlandstalig astronomie-forum. De focus is hier meer op astrofotografie.

Op deze pagina vind je een lijst van Nederlandse publiekssterrenwachten.

Telescoop kopen

Het uitkiezen van een telescoop is niet makkelijk: Voor astrofotografie wil je een andere telescoop dan voor visueel waarnemen en planeten vragen weer een ander soort telescoop dan deep-sky. Hier is een korte keuzehulp.

Wil je liever persoonlijk advies? De mensen op bovenstaande forums en bij de sterrenwachten kunnen je adviseren wat voor telescoop je het beste kunt kopen.

Laatste tip: Koop een telescoop bij een gerenommeerde zaak in Nederland, Belgie of Duitsland en niet bij een groot warenhuis of een “expert”. Goede speciaalzaken zijn:

Sterrenkunde

De telescoop is een initiatief van het Anton Pannekoek Instituut voor sterrenkunde, het astronomie-instituut van de Universiteit van Amsterdam. Deze twee filmpjes geven achtergrondinformatie over sterrenkunde.

Planeten

Het leven van sterren